-->

joi, 9 octombrie 2014

Suntem oare singurele fiinţe din Univers?

În 1972 a fost lansată, de la centrul spaţial Cape Canaveral (Florida, USA), prima staţie automată -PIONEER 10 - programată să părăsească Sistemul Solar, ceea ce s-a întâmplat în 1983. Staţia poartă cu ea în spaţiul cosmic un mesaj pentru alte eventuale civilizaţii (este vorba de o plăcuţă din aluminiu aurit, cuprinzând desene şi informaţii despre oameni şi Pământ).În acelaşi scop, al contactării unor eventuale civilizaţii extraterestre, de pe Terra se emit continuu mesaje multe cu nişte radiotelescoape, cel mai mare aflându-se în Puerto Rico.
Oare pe nici o altă planetă nu există condiţii prielnice de viaţă?

Răspundeţi în comentarii, părerea voastră care e?


Instrucţiuni Cont Google/Blogger:
Click pe imaginea de mai jos şi completează cu datele tale. Dă click pe "Următorul pas". Când ai terminat, intră pe Google  . În stânga ecranului, sus, vei găsi un pătrat, cu alte 6 pătrăţele în interior. Click pe el şi pe "Mai multe", selectează pictograma portocalie, simbolul blogspot. În cazul în care ţi se cere să alegi între cont google şi profil blogger limitat, te sfătuiesc să alegi "Profil blogger limitat". Revino la postarea aceasta şi comentează cu propriul tău cont blogger!

8 comentarii:

  1. Cei mai mulţi oameni din lume cred în existenţa extratereştrilor, iar existenţa filmelor şi a cărţilor SF alimentează aceste idei. Ei bine, o echipă de astrofizicienid e la Harvard University susţin că noi suntem singurele fiinţe din Univers.
    Şansele să găsim fiinţe extraterestre scad din ce în ce mai mult, în ciuda faptului că astronomii descoperă planete noi. NASA descoperise în urmă cu puţin timp o planetă ce orbitează steaua Kepler-10 şi care părea să fie la fel de primitoare ca şi Terra, însă oamenii de ştiinţă au măsurat că nicio fiinţă nu ar putea supravieţui din cauza temperaturilor extreme.

    În ziua de astăzi, 150 de oamenii de ştiinţă sunt angajaţi să caute viaţă extraterestră, bazându-se pe estimarea matematică a lui Frank Drake, potrivit căreia există cel puţin alte 10 civilizaţii în Calea Lactee, scrie Daily Mail. Cercetătorul Howard Smith contrazice această teorie, spunând că sunt şanse foarte mari ca noi să fim singurii din Univers: "Există foarte puţine Sisteme Solare asemănătoare cu al nostru în Univers".


    RăspundețiȘtergere
  2. Nasa, a descoperit o noua planeta care seamana foarte mult cu planeta noastra. Cu siguranta, aceasta este planeta cea mai apropiata ca marime de a Terrei, descoperita intr-un habitat locuibil, care graviteaza in jurul unei stele.Ceea ce face deosebit de interesanta aceasta descoperire este faptul ca noua planeta, denumita ,,KEPLER-186F",este de marimea Terrei, pe orbita unei stele denumita ,,Pitica Rosie'', mai mica si mai putin fierbinte decat Soarele, in zona temperata din jurul acesteia, unde apa exista in stare lichida.
    Din cele aproape 1800 de exoplanete detectate din 1992, doar 20 se afla in zone locuibile din jurul stelelor lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pentru a aparea viata este nevoie de,sustin oamenii de stiinta,de o atmosfera bogata in oxigen si astfel numarul planetelor unde ar avea sens sa cautam forme de viata extraterestra a devenit limitat.Daca exista viata pe o alta planeta,atunci atmosfera ar trebui sa ne semnaleze prezenta ei.Aerul pe care il respiram noi in fiecare moment poate oferii oamenilor de stiinta informatii despre existenta vietii pe o alta planeta.Viata este posibila doar fiind bazata pe apa lichida si pe carbon.
    Formele de viata extraterestra ar putea fi totusi complet diferita fata de vietuitoarele de pe Pamant... Cautarea vietii extraterestre ar trebui sa includa si organismele a caror structura chimica nu se bazeaza pe proteine ADN.
    Marte si europa sunt posibile lumi in care s-a dezvoltat viata.Sonda Agentiei Spatiale Europene a cautat pe aproape toata suprafata planetei minerale care ar pastra amprenta contactului anterior cu apa.Europa, satelitul lui Jupiter,continua sa fie una dintre principalele tinte ale cercetatorilor care cauta indicii a prezentei vietii in afara mediului terestru.

    RăspundețiȘtergere
  4. Noi,oameni suntem deocamdata cele mai superioare forme de viata,de aceea,oamenii de stiinta incearca sa descopere existenta altor forme de viata in afara Terrei.Unii oameni sunt de parere ca nu exista viata pe alte planete,iar unii cred ca viata pe alte planete exista cu adevarat.In concluzie,fiecare are o parere care inca nu a fost dovedita

    RăspundețiȘtergere
  5. Thomas Barclay, de la Centrul de cercetare Ames al NASA, este cel care a dat de urma unei planete asemanatoare Pamantului, intr-o zona locuibila din Calea Lactee. Descoperirea a fost anuntata luni, asa ca deocamdata nu se cunosc prea multe detalii.

    Iata ce se stie pana acum, potrivit informatiilor oferite la conferinta “In cautarea vietii in afara sistemului solar”, citate de Gizmodo:

    - Este vorba de o stea rosie de tipul M1, ce nu a primit inca o denumire oficiala;

    - Orbiteaza in jurul unei zone unde poate exista apa in stare lichida (si deci, viata);

    - Diametrul sau este de 1,1 ori suprafata Terrei. Pana acum, cea mai apropiata planeta de Pamant, din punct de vedere al dimensiunii, era Kepler (are de 1,4 ori suprafata Pamanatului). Aceasta orbiteaza la 1.200 de ani lumina distanta fata de noi;

    - Cel putin cinci alte planete orbiteaza in jurul acestei stele rosii.

    RăspundețiȘtergere
  6. Analizand datele pe care le-am adunat pana acum observand si intelegand universul, savantii sunt convinsi ca viata este un fenomen repetabil, cu siguranta. Deocamdata nu avem nicio dovada ca asa ar fi dar matematica, fizica si chimia ne “garanteaza” ca viata exista in imensitatea si complexitatea universului, indiferent cat de “dificil” ar fi ca o planeta sa intruneasca toate conditiile, pentru un timp suficient de lung, ca viata sa apara. Universul este atat de vast si populat cu atat de multe galaxii incat pana si evenimentele cu sanse oricat de mici se pot repeta.
    In ceea ce priveste inteligenta iarasi nu avem nicio dovada, dar ea, ca proprietate a materiei, exista. Dovada suntem chiar noi, si daca aici a fost posibila aparitia ei universul, in “infinitatea” lui poate sa o faca din nou in alta parte.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu putini sunt cei care se intreaba daca suntem singuri in Univers, daca chiar divinitatea ne-a creat atat de diferiti si de evoluati fata de orice alta vietuitoare si daca doar Pamantul este unic si prezinta viata evoluata in intregul Univers. De sute de ani se ridica intrebarea unicitatii vietii de pe Pamant si se ridica o controversata optiune: aceea ca oamenii nu sunt singurele fiinte inteligente din Univers. Inca de la Giordano Bruno, un reputat filosof si teolog italian, care a platit cu viata pentru declaratiile sale rostite inaintea vremii, se pune aceasta problema, iar in prezent cautarile vietii extraterestre sunt mai acerbe ca oricand!
    Nu se stie in mod oficial daca suntem singuri in Univers sau daca mai exista si alte fiinte inteligente acolo, in marele intuneric, insa diversi cercetatori au declarat deja ca sunt adeptii existentei inteligentei pe alte planete. Inca de la lucrarile stiintifico-fantastice din secoul 19, oamenii au inceput sa fie susceptibili la ideea vietii extraterestre in univers si au cercetat indelung. In prezent, Stephen Hawking sustine chiar ca extraterestrii ar exista, insa deciza corecta ar fi ca oamenii sa nu se incumete sa ii contacteze pe acestia
    Dar care sunt atunci celelalte fiinte, daca un alt Pamant nu exista?
    Sunt, ceea ce lumea stie sub denumirea generala de “ingeri”. Sunt ingerii buni si ingerii rai, si toti au o inteligenta mult mai mare decat a noastra.
    Dovezi pentru existenta acestora sunt atat de multe incat ar trebui scrise carti intregi despre toate acestea.

    Daca iesim din contextul intrebarii, caci noi si ingerii nu am aparut din intamplare, il aflam deasupra tuturor pe Dumnezeu. El ne-a creat (de aceea ne si numim fiinte).

    Concluzia e ca nu suntem singuri in Univers dar, in cel material, tangibil, suntem singurii.

    RăspundețiȘtergere
  8. V-ați uitat vreodată spre stele, întrebându-vă dacă undeva, acolo, în nemărginirea Universului, cineva sau ceva se uită înapoi spre dumneavoastră? V-ați întrebat vreodată dacă tot acolo, în imensitatea cosmosului, viața a apărut dintr-o scânteie, așa cum a făcut-o și pe Terra?

    Sentimentul pe care îl trăim este unul confuz, atunci când ne ridicăm astfel de întrebări. Am vrea să credem că există și alte forme de viață inteligente în Univers. Și totuși, până acum am rămas complet singuri, o specie inteligentă într-un uriaș deșert cosmic. La nivel teoretic, lucrurile stau altfel. Pentru fiecare dintre cele 2.000 de stele pe care le vedeți cu ochiul liber, în mod normal, seară de seară (în serile senine se văd până la 6.000), există alte 50 de milioane numai în galaxia noastră. Iar Calea Lactee este doar una dintre cele peste 100 de miliarde de galaxii din Univers. Cu alte cuvinte, Soarele nostru este doar una dintre cele 10.000 de miliarde de miliarde de stele din cosmos. Evident, asta nu înseamnă că pe fiecare dintre planetele are orbitează astfeld e stele a apărut viață inteligentă, iar concluzia dezarmantă pe care o putem trage azi este, așa cum spunea anticul Socrate, că știm că nu știm nimic despre ce este acolo, în spațiu.Daca iesim din contextul intrebarii, caci noi si ingerii nu am aparut din intamplare, il aflam deasupra tuturor pe Dumnezeu. El ne-a creat (de aceea ne si numim fiinte).

    RăspundețiȘtergere

Spune-ţi părerea!