-->

duminică, 5 octombrie 2014

De la praf cosmic, la planeta albastră!

Cu siguranţă, cu toţii ne-am întrebat măcar odată "Cum s-a format Terra? Dar UNIVERSUL?" . Ei bine, cea mai vestită întrebare pusă vreodată a ajuns şi alături de noi. Am devenit micii cercetători ai universului şi am încercat cu o gândire logică să dezbatem acest subiect. Am pus în lumină un oarecare număr de teorii. Orice elev din clasa noastră sau chiar şi din alte clase/şcoli poate posta în comentarii,  teorii despre formarea planetei noastre, teorii discutate în clasă, sau nu.


5 comentarii:

  1. Exista multe teorii despre formarea Pamantului.Una dintre acele teorii spune ca nasterea si evolutia planetei noastre a fost o consecinta a unui sir neintrerupt de dezastre.Acum 4,5 miliarde de ani, Terra semana cu o sfera imensa de foc.De-a lungul timpului, ea s-a racit iar imaginea de iad s-a transformat incetul cu incetul in ceva mai familiar noua. Pentru a intelege mai bine cum s-a petrecut acest lucru, este util sa fie cunoscute cateva notiuni elementare despre structura Pamantului.Pe scurt acesta prezinta un miez format din fier a carui temperatura o atinge pe cea de la suprafata Soarelui, adica 6000 C. Al doilea strat se numeste manta , iar cel de-al treilea se numeste crusta.
    Dupa racirea scoartei terestre singurele suprafete de uscat erau cele formate de activitatea vulcanilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Big Bang-ul ( Big Bang, marea explozie) este modelul cosmologic care explică condițiile inițiale și dezvoltarea ulterioară a Universului. Acest model este susținut de explicațiile cele mai complete și corecte din punct de vedere științific. Termenul de Big Bang, în general, se referă la ideea că Universul s-a extins de la o singularitate primordială fierbinte și densă acum aproximativ 13 miliarde de ani.

    „Teoria Big Bang” este modelul care explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus a existenței Universului. Această teorie încearcă să explice de ce universul se extinde permanent încă de la apariția sa, și de ce pare a fi uniform în toate direcțiile.

    RăspundețiȘtergere
  3. Începutul sistemului nostru solar şi implicit al Terrei a depins de moartea unei stele masive. Atunci când o stea de dimensiuni mari se stinge are loc o explozie colosală în urma căreia sunt aruncate în spaţiul cosmic cantităţi impresionante de materie. Materialul rămas în urma unei asemenea explozii se adună treptat sub efectul gravitaţiei pentru a forma noi stele şi planete. La fel s-a întâmplat şi în cazul sistemului nostru solar, apărând astfel Soarele şi un număr de aproximativ douăzeci de planete.

    RăspundețiȘtergere
  4. n urma cu aproape 14 miliarde de ani, nu exista nimic, nicaieri. Apoi, ca urmare a unei fluctuatii aleatoare produse in vid, un Univers a explodat, capatand forma, potrivit Space.

    Ceva de marimea unei particule subatomice s-a dilatat la dimensiuni inimaginabil de mari, intr-o fractiune de secunda. Oamenii de stiinta numesc aceasta teorie a originii Universului Big Bang.

    Ceea ce noi numim "Universul observabil" (sau "volumul Hubble") este o regiune sferica, de aproximativ 90 de miliarde de ani-lumina in diametru. Aceasta este doar o parte a Universului in care lumina a avut timp pentru a ajunge la un observator in 13,8 miliarde de ani, de cand a inceput Universul.

    Volumul Hubble este mai mare decat 13,8 miliarde de ani-lumina ca raza, deoarece expansiunea spatiului a marit distantele dintre obiectele cosmice mai repede decat poate calatori lumina.

    RăspundețiȘtergere
  5. Big Bang-ul ( Big Bang, marea explozie) este modelul cosmologic care explică condițiile inițiale și dezvoltarea ulterioară a Universului. Acest model este susținut de explicațiile cele mai complete și corecte din punct de vedere științific. Termenul de Big Bang, în general, se referă la ideea că Universul s-a extins de la o singularitate primordială fierbinte și densă acum aproximativ 13 miliarde de ani.

    „Teoria Big Bang” este modelul care explică apariția materiei, energiei, spațiului și timpului, altfel spus a existenței Universului. Această teorie încearcă să explice de ce universul se extinde permanent încă de la apariția sa, și de ce pare a fi uniform în toate direcțiile. Sau Exista multe teorii despre formarea Pamantului.Una dintre acele teorii spune ca nasterea si evolutia planetei noastre a fost o consecinta a unui sir neintrerupt de dezastre.Acum 4,5 miliarde de ani, Terra semana cu o sfera imensa de foc.De-a lungul timpului, ea s-a racit iar imaginea de iad s-a transformat incetul cu incetul in ceva mai familiar noua. Pentru a intelege mai bine cum s-a petrecut acest lucru, este util sa fie cunoscute cateva notiuni elementare despre structura Pamantului.Pe scurt acesta prezinta un miez format din fier a carui temperatura o atinge pe cea de la suprafata Soarelui, adica 6000 C. Al doilea strat se numeste manta , iar cel de-al treilea se numeste crusta.
    Dupa racirea scoartei terestre singurele suprafete de uscat erau cele formate de activitatea vulcanilor.

    RăspundețiȘtergere

Spune-ţi părerea!