-->

duminică, 21 iunie 2015

Robert Scott

Robert Falcon Scott (n. 6 iunie 1868 — d. 29 martie 1912) a fost un ofițer englez, explorator al Antarcticii, cunoscut și datorită faptului că a pierdut întrecerea cu Roald Amundsen de a ajunge primul la Polul Sud, pierzându-și viața la întoarcere împreună cu cei 4 membri ai expediției.
Intre anii 1910-1912, la bordul navei ,,Terra Nova’’, Scott a mers in expeditia antarctica , al carui obiectiv era atingerea Polului Sud. Nava Terra Nova a ajuns in Antarctica la 2 ianuarie 1911. Ea aducea in lumea gheturilor polare 12 specialisti alesi de Scott cu grija, 33 de caini nordici si 3 sanii cu motor. Dupa un drum dificil, cu numeroase greutati, au reusit sa ajunga la 17 ianuarie 1911 la Polul Sud, insa era prea tarziu…Steagul norvegian pus de Amundsen cu aproape o luna inainte flutura in bataia vantului polar. Pe drumul de intoarcere toti membrii expeditiei au pierit datorita frigului si lipsei de hrana.
Sursa: Wikipedia
Puteti viziona:
https://www.youtube.com/watch?v=PKBttUMKND4 -90 Degrees South
https://www.youtube.com/watch?v=YTWX5goLoJw -The Race For The Poles part 1
https://www.youtube.com/watch?v=W0RxsWyy0sw-Race to the South Pole - Tragedy at the South Pole | HD National Geo Tv | Discovery HD Channel
Temă: Realizati traseul catre Polul Sud al lui R. Scott.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ţi părerea!